pensar-amb-els-peus

La frase pensar amb els peus s'utilitza quan fem referència a alguna cosa que s'ha fet amb poca premeditació o que senzillament no s'ajusta a la lògica o al sentit comú.

No obstant això, quan vam reflexionar sobre l'atenció o la cura que prestem a la salut dels nostres peus, la frase es torna paradoxal. I és que normalment fem poc o nul cas als nostres peus. Els maltractem amb el calçat, no ens ocupem d'ells en les revisions mèdiques periòdiques, ni tan sols reben una cura estètica o cosmètica adequada, en definitiva són els grans oblidats del nostre cos i per tant de la nostra salut.

El peu, a pesar de trobar-se en la zona més llunyana del nostre cos, compleix amb i importants funcions que en ocasions oblidem. És un òrgan complex format per 26 ossos, 33 articulacions i 107 lligaments. És una gran obra “arquitectònica” que ens ajuda a moure'ns d'un costat a un altre. Els peus van a donar estabilitat a tot l'aparell locomotor durant la marxa, suportant de mitjana 11 Kg. per cada 2,5 cm2, i més de 18 tones de pes en un dia.

complexitat-peus

La salut dels teus peus